Harnaschpolder

Welkom in Harnaschpolder! Hier wonen is wonen tussen de schatten: Een schat aan groen en water, aan woningen, en de gezellige binnenstad van Delft op fietsafstand. En de bewoners zijn ook schatten natuurlijk. Maak kennis met Harnaschpolder, met haar bewoners, en met de activiteiten die er georganiseerd worden. Wilt u ook komen wonen in Harnaschpolder? Kijk dan eens bij het aanbod aan woningen op deze website.

Wonen in een rustige en landelijke omgeving, centraal bij uitvalswegen richting Rotterdam en Den Haag, en toch vlakbij de gezellig binnenstad van Delft ? Dát is Harnaschpolder Delft, een rustige, waterrijke gezellig buurt met een schat aan groenvoorzieningen.

De recreatieplas en verschillende watergangen in de wijk maken de wijk sfeervol. Ze dienen ook voor de opslag en afvoer van overtollig (regen)water. In de nabije omgeving vindt u trouwens nog meer recreatief water en groen, zoals in de Delftse Hout en in het natuurgebied van Midden Delfland. En in het water van de Glaskloksingel liggen de eerste waterwoningen in Delft.  Een unieke mogelijkheid om een waterwoonmilieu te creëren waar vrijheid en ruimte voorop staan. Allerlei innovatieve technieken gericht op duurzaamheid, ecologie en milieu kunnen worden toegepast in waterwoningen. Bijvoorbeeld groene daken, regenwateropvang, warmte terugwinning en zonne,- en windenergie. De combinatie met stadsverwarming is uniek.
De dynamische binnenstad van Delft ligt op fietsafstand van Harnaschpolder.